Channeling

 

Channelling-ul (din engl. to channel - a direcţiona, a canaliza) este procesul de receptare a informaţiei prin dialog prin intermediul canalelor parapsihice, telepatice, empatice şi intuitive. Channelling-ul se mai poate referi, de asemenea, la obtinerea de informatii din intelectul superior. 
     Cel mai bine cunoscut şi mai documentat caz de channelling a fost cel al lui Edgar Cayce. De-a lungul vietii sale, Cayce a făcut numeroase previziuni acompaniate de lungi dialoguri de informaţie cu privire la evenimente viitoare, direcţiile în care se vor îndrepta ştiinţa şi medicina, precum şi politica mondială. Acurateţea multora dintre predicţiile sale continuă încă să sfideze înţelegerea, iar metodele sale sunt neexplicate de către ştiinţă, rămânând, prin urmare, controversate. 
     Cayce, care era de profesie fotograf şi nu avea nici un fel de pregătire medicală, a efectuat 22000 de consultaţii personale, ajutând oameni din întreaga lume cu sfaturi vindecătoare pentru diverse afecţiuni. Aparent nelimitata cunoaştere a lui Cayce, atunci când aceasta era „canalizată”, nu a putut fi explicată şi a atras atenţia multor savanţi, reporteri şi medici, care au încercat să dea în vileag ceea ce ei se aşteptau a fi o înşelătorie isteaţă. În schimb, toţi aceştia au fost convinşi de autenticitatea metodelor şi rezultatelor lui Edgar Cayce, chiar dacă nu au reuşit să le înţeleagă. 
     Cayce a fost numit medium din cauza faptului că termenul channeler nu fusese încă inventat. Deşi Cayce ar fi putut fi numit medium, talentul său a mers mai departe decât ceea ce este asociat în mod normal mediumilor. Mediumii, cum ar fi cei care ajută în investigaţiile poliţiei, în mod normal recepţionează flash-uri sau impresii şi fragmente fugitive de informaţie. Acestea sunt cu mult diferite faţă de fenomenul observat la Cayce, în cazul căruia un subiect putea fi discutat în detaliu, deşi cu privire la subiect Cayce nu avea nici un fel de cunoaştere atunci când se afla în transa sa. 
     Deşi lumea nu a mai văzut un alt Edgar Cayce, au existat câţiva care au atras o largă atenţie şi şi-au câştigat o reputaţie de autenticitate. Un astfel de exemplu este Jane Roberts (1929-1984), care a servit drept canal pentru Seth şi care este probabil cel mai cunoscut şi respectat channeler al anilor recenţi. 
     În prezent, multe persoane pretind a face channelling, dar puţine dintre acestea prezintă acea copleşitoare autenticitate de care s-a bucurat Edgar Cayce. Până când mecanismele channelling-ului nu vor fi dovedite sau infirmate în mod ştiinţific, cel mai probabil acesta va rămâne un subiect controversat, în special pentru cei pentru care ştiinţa trebuie să legitimeze experienţele umane înainte ca acestea să poată fi considerate valide.
 
 
Domenii conexe: Spiritism, Parapsihologie, Planuri astrale, Profeţii.

Copyright © 2023 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart