Alice Bailey

 

Alice A. Bailey, scriitoare pe teme de neo-teozofie, s-a nascut in Anglia in anul 1880 sub numele de Alice LaTrobe Bateman. A primit o solida educatie in spirit crestin, motiv pentru care a calatorit si in India cu sarcina de evanghelizare in cadrul Armatei Britanice. Acolo l-a cunoscut pe sotul ei, impreuna cu care s-a mutat in America, unde a intrat in contact cu Societatea Teosofica. A fost membru al acesteia doar pentru cativa ani, insa opera Helenei Blavatsky i-a marcat intreaga viata. 
     Alice Bailey a scris 24 de carti - dupa spusele ei, impreuna cu un spirit Maestru de Teosofie, The Tibetan - in care a ilustrat invataturi esoterice in legatura cu calea evolutiei spirituale, Ierarhia Spirituala, discipolatul, meditatia, astrologia si vindecarea esoterica. 
     Apreciate in mod deosebit printre cautatorii spirituali, aceste carti au suportat si critici din partea lumii contemporane, datorita afirmatiilor cu caracter asa-zis rasist si antisemit care se pot gasi in ele. 
In 1923, impreuna cu urmatorul ei sot, Foster Bailey, a fondat Scoala Oculta, pentru a oferi o continuitate propriilor ei invataturi. A murit in 1949, spre sfarsitul vietii fiind de acord sa-si scrie autobiografia, in scopul de a-i ajuta pe ceilalti cautatori spirituali si mai putin pentru a se celebra pe sine.

Copyright © 2023 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart