Mantak Chia

 

Maestrul Mantak Chia este creatorul Sistemului Tao Universal si directorul Centrului Tao Universal, al Statiunii de sanatate Tao Garden si al Centrului de pregatire situat în frumoasa parte de nord a Thailandei. Inca din copilarie el a aprofundat conceptia taoista asupra vietii. Maiestria sa in legatura cu aceste cunostinte stravechi, sporita de studiul altor discipline, au condus la dezvoltarea Sistemului Tao Universal, care este acum predat in intreaga lume.
   Mantak Chia s-a nascut din parinti chinezi in anul 1944. Cand avea sase ani calugarii budisti l-au invatat postura de meditatie si arta linistirii mintii. In timp ce era elev la scoala de gramatica, a invatat boxul thailandez traditional. Apoi a invatat Tai Chi Chuan de la Maestrul Lu, care l-a initiat in: Aikido, Yoga si nivelele superioare ale practicii Tai Chi-ului.
   Ani mai tarziu, cand era student in Hong Kong si excela in diferite discipline, un coleg mai mare pe nume Cheng Sue-Sue l-a prezentat primului sau profesor ezoteric si maestru taoist, Maestrului Yi Eng (I.Yun). Din acel moment Maestrul mantak Chia si-a inceput studiile constante referitoare la modul de viata taoist.
   El a invatat cum sa-si directioneze energia prin Orbita Microcosmica, iar prin exersarea Fuziunii celor Cinci Elemente, cum sa-si deschida si celelalte Sase Canale Speciale. Studiind apoi Alchimia Interna, el a invatat Iluminarea Kan si Li, Sigilarea Celor Cinci Simturi, Unirea Cerului cu Pamantul, Reuniunea Cerului cu Omul.
   La varsta de douazeci de ani, Mantak Chia a studiat cu Maestrul Meugi in Singapore, care l-a invatat Yoga Kundalini, Yoga Taoista si Palma Budista. El a reusit intr-un scurt timp sa elimine blocajele fluxului energetic din propriul sau corp. El a invatat cum sa-si directioneze Forta Energiei Vitale prin propriile maini, astfel, incat putea sa vindece pacientii Maestrului Meugi. Apoi el a invatat Chi Nei Tsang in Thailanda de la doctorul Mui Yimwattana.
   Mai tarziu el a studiat cu Maestrul Cheng Yao-Lun, care l-a invatat practica trezirii Puterii Interne din Shaolin. El a fost initiat in cele mai tainice invataturi despre organe si glande, precum si in tehnici pentru purificarea maduvei oaselor, cunoscute sub denumirea de Nei Kung-ul Maduvei Osoase, si pentru Fortificarea si Regenerarea Tendoanelor. Sistemul Maestrului Yao Lun combina Boxul Thailandez cu Kung Fu-ul. Maestrul Mantak Chia a studiat la acea vreme si cu Maestrul Pan Yu, al carui sistem imbina invataturile taoiste, budiste si Zen. Maestrul Pan Yu l-a mai invatat despre fuziunea polara dintre Yin si Yang - puterea creatoare existenta in barbati si femei - si cum sa-si dezvolte Corpul de Otel.
   Pentru a intelege mai bine mecanismele Energiei Vindecatoare, Maestrul Mantak Chia a studiat timp de doi ani anatomia occidentala si medicina. In timp ce-si urma studiile, a condus compania Gestetner, un fabricant de echipament de birotica, care a devenit bine cunoscut in tehnologia de copiere offset.
   Folosind cunostintele sale de taoism, combinate cu celelalte discipline, Maestrul Mantak Chia a inceput sa predea Sistemul Tao Universal. El a pregatit o serie de instructori, carora le-a transmis invatatura sa, si a fondat in Thailanda Centrul de Vindecare Naturista. Cinci ani mai tarziu el s-a hotarat sa se mute la New-York, unde in 1979 a deschis Centrul Tao Universal. In timpul sederii sale in america, Maestrul mantak Chia si-a continuat studiile in Sistemul WU de Tai Chi cu Edward Yee.
   Incepand de atunci, Maestrul mantak Chia preda zecilor de mii de studenti din intreaga lume. El a pregatit si a acreditat peste 1200 de instructori si practicanti din toata lumea. Iar Centrul Tao Universal si Institutele Chi Nei Tsang si-au deschis multe sucursale in America de Nord, Europa, Asia si Australia.
   In anul 1994 Maestrul Mantak Chia s-a intors in Thailanda la Chiang Mai, unde a inceput constructia Centrului de pregatire si initiere in Sistemul Tao Universal, Tao Garden.
   Maestrul Mantak Chia este o persoana cu un caracter cald, prietenos si saritor, care se considera in primul rand a fi un profesor. El prezinta Sistemul Tao Universal intr-o maniera inovatoare si practica, largindu-si continuu universul de cunoastere si perfectionandu-si modul de abordare a predarii. El foloseste un procesor de cuvinte pentru scriere si este foarte bine familiarizat cu ultimele tehnologii din domeniul informaticii.
   Maestrul Mantak Chia estimeaza ca vor fi necesare 35 de carti pentru a acoperi intregul Sistem Tao Universal. In luna iunie anul 1990, la un dineu in San Francisco, Maestrul Mantak Chia a fost onorat de catre Congresul international de Medicina Chineza si Qi Gong cu distinctia de Maestru de Qi Gong (Chi Kung) al Anului, el fiind primul care a primit aceasta distinctie anuala.

Copyright © 2023 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart