H.W.L. Poonja (Papaji)

 

H.W.L. Poonja (Papaji) s-a nascut in Gujrunwala, Pakistan. Mama sa a fost sora lui Swami Rama Tirtha, unul din cei mai faimosi sfinti ai Indiei. Se spune ca la varsta de opt ani a experimentat primul sau samadhi. A dus o viata normala, s-a casatorit si a avut doi copii, a fost inrolat si in armata. Insa iubirea sa pentru Dumnezeu a fost atat de intensa incat s-a hotarat sa-si caute un maestru spiritual, pe care l-a intalnit in 1944 in persoana lui Sri Ramana Maharshi. Aceasta intalnire a insemnat pentru Papaji realizarea propriului Sine. In anii urmatori s-a intors la familia lui si a muncit pentru a o intretine, calatorind de asemenea in India, Europa si America de Nord. Dupa ce a iesit la pensie in 1966, s-a retras din nou la Lucknow, locul iluminarii sale, unde a primit vizitatori din intreaga lume. 
     In satsangurile sale insista pe adevarul suprem al traditiei Advaita Vedanta, conform caruia Sinele este deja iluminat si liber, pe faptul ca nu exista nici o diferenta intre guru si devotat, ajungand chiar la ideea ca nu exista nici un maestru, nici un discipol si nici macar un mesaj de transmis. Alte motive ale discursurilor sale erau evanescenta si insuficienta cuvintelor, realitatea lipsita de continut a Sinelui si libertatea care se reduce la aceasta goliciune. De asemenea este cunoscut pentru faptul ca ii placea sa danseze si sa cante in timpul satsangurilor.


*** Revoluţia interioară - Antologie de texte

*** Revoluţia interioară - Antologie de texte

Anagarika Govinda, Sri Aurobindo, Osho, Sogyal Rinpoche, Părintele Serafim, Taisen Deshimaru, Ramana Maharshi, Poonja, Krishnamurti, Nisargadatta...Info stoc


Copyright © 2024 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart