Meher Baba

 

Indiano-iranianul Meher Baba, pe numele sau real Merwan Sheriar, s-a nascut in India in 1894, intr-o familie de zoroastrieni. S-a remarcat inca de mic copil prin calitatile sale, iar in anii tineretii a urmat calea iluminarii prin intalnirile cu cei cinci Maestrii Perfecti ai timpului. 
Meher Baba a confirmat adeptilor sai faptul ca este un Avatar (o incarnare a Divinului). Baba era adeseori supranumit "Parvardigar" (Dumnezeu in aspectul sau de Sustinator Atotputernic). Desi a mentinut un legamant al tacerii (mauna) timp de 44 de ani din viata sa, mesajul lui Meher Baba s-a raspandit in intreaga lume, mai ales datorita numeroaselor sale calatorii, precum si multumita cartilor si publicatiilor care ii tipareau invataturile.
Incercarea de a sintetiza viata si invatatura lui Meher Baba in cateva paragrafe nu este o incercare usoara. Sigur este faptul ca nenumarate de mii de persoane, apartinand tuturor confesiunilor religioase, din intreaga lume, au recunoscut in persoana sa ca pe un "Dumnezeu in Forma Umana", ca pe un nou Crist, ca pe un Profet, un Salvator, un Mesia al acestor vremuri. Pe de alta parte, notabil este si faptul ca Meher Baba si-a indeplinit multele si variatele sale sarcini si activitati pe acest pamant intr-o totala tacere. Pret de 44 de ani, din 1925, si pana in clipa cand si-a abandonat forma fizica in 1969, indiferent daca isi invata discipolii sau daca acorda un ajutor celor aflati in nevoie ori chiar atucni cand era in fata multimilor doritoare de a se afla in prezenta sa, Meher Baba nu a rostit nici un cuvant.
Pentru mai multe informatii despre viata si invataturile lui Meher Baba, urmati urmatorul link: http://www.meherbabainformation.org .

Copyright © 2021 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart