Reiki

 

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină“ (terapie alternativă) eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţă, rasă, apartenenţă socială. În România există numeroase şcoli şi maeştri de la care se poate primi iniţierea/acordajul pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanţă“ către care se tinde. Se spune despre Reiki că prezenţa acestui sistem de terapie şi cunoaştere în bagajul celui care doreşte să-şi trateze trupul şi sufletul este necesară.
   Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere şi gest de compasiune, este arhetipală. Toţi, din totdeauna, am fost tentaţi să recurgem la ea, iar texte sacre sau profane menţionează succesele obţinute de terapeuţi încă din cele mai vechi timpuri.
   Precum multe alte calităţi şi înzestrări naturale, capacitatea omului de a primi energie de la sursa universală şi de a o trimite mai departe acolo unde este mai multă nevoie de ea s-a redus în timp, de aceea Mikao Usui, fondatorul Reiki-ului aşa cum îl ştim astăzi, care a trăit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, a încercat să redea această capacitate de vindecare semenilor săi. Pornind de la metoda biblică prin care Iisus îi vindeca pe contemporanii săi şi ţinând cont şi de textele budiste la care avea acces, apoi trecând printr-o proprie experienţă mistică de douăzeci şi una de zile, Mikao Usui a atins nivelul de cunoaştere şi de evoluţie personală necesar pentru a vedea răspunsul la întrebările sale.
   Simbolurile Reiki i-au apărut ca pe un ecran, ca şi informaţiile necesare pentru activarea lor. În acest fel a fost redescoperită şi a redevenit accesibilă o antică metodă de vindecare, care nu face altceva decât să cureţe câmpul pacientului, refăcând aura, optimizând chakrele şi punând în stare de funcţionare organismul.
   Răspândit azi atât în lumea orientală cât şi în aceea occidentală, cu inevitabile modernizări şi variaţiuni pe aceeaşi temă, Reiki este accesibil oricui doreşte acest lucru.
 
 
Domenii conexe: Sănătate, Qi Gong, Acupunctură, Ayurveda.

Copyright © 2024 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart