Acupunctură

 

      Acupunctura este o metodă de tratament cu o vechime de peste 3000 de ani. Născută şi dezvoltată în China, metoda a cunoscut o răspândire uluitoare în toată lumea abia în ultimele decenii, în urma vizitei efectuate de preşedintele Nixon în anii ‘70 în China. Acolo preşedintele Americii a suferit o criză de apendicită şi a trebuit operat neîntârziat, medicii chinezi asigurându-i o anestezie excelentă folosind numai puncte de acupunctură. 
     Mecanismul de acţiune al acupuncturii nu este pe deplin cunoscut. Metoda este integrată într-o amplă filozofie extrem-orientală. Principalele idei ale Medicinei Tradiţionale Extrem Orientale sunt: 
 
- Viaţa şi sănătatea sunt menţinute de o "energie" sau "suflu", numită "Qi", a cărei sursă este pe de o parte ancestrală, iar pe de altă parte dobândită din alimente, aer şi apă. 
- Energia "Qi" are o anumită circulaţie în corp de-a lungul unor canale preferenţiale numite meridiane.
-Bolile apar fie prin tulburarea (blocarea) unor meridiane, fie prin substituţia sau, mai degrabă, alterarea energiei "Qi" de către forme perverse de energie. 
- Asupra meridianelor se poate acţiona prin inţeparea anumitor puncte, astfel deblocând circulaţia sau "chemând în ajutor" energia Qi.
 
 
Domenii conexe: Sănătate, Qi Gong, Taoism, Ayurveda, Reiki, China.

Copyright © 2024 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart