Numerologie

Numerologia este stiinta care se ocupa cu semnificatia numerelor si a influentei pe care acestea o exercita in viata umana. Aceasta foloseste numerele pentru a interpreta caracterele persoanelor sau pentru a ghici viitorul. Numerologia este bazata pe filosofia mistica a lui Pitagora, aceea ca toate lucrurile pot fi exprimate in termeni numerici, deoarece in cele din urma totul se reduce la numere. Utilizand o metoda analoaga a alfabetelor grecesti si evreiesti, numerologia moderna ataseaza o serie de numere fiecarui nume de persoana si o foloseste, impreuna cu data de nastere, pentru a dezvalui adevarata natura si perspectiva a persoanei.
 
O interpretare populara deriva din importanta mistica ce o atribuie numerelor. De exemplu in misticismul evreiesc, gematria, o forma a numerologiei, se referea la asocierea traditionala a numerelor, impreuna cu literele evreiesti, si cerceteaza semnificatiile ascunse ale cuvintelor si transformarea sistematica a lor in numere.
 
Istoricii cred ca numerologia moderna este o integrare a invataturilor din vechiul Babilon, Pitagora si urmasii sai. Din perspectiva umana, numerele sunt simbolul care arata relatia dintre viata noastra si minte. Se spune ca existenta, posibilitatile si gandirea noastra depind intr-un fel de aceste numere. Vibratiile numerice stabilesc o relatie existentiala intre pamant si univers.
 
De la unu la noua, fiecare numar inseamna un semn care este aplicabil pentru orice om, relevand o caracterizare fizica si temperamentala. Nu putem nega influenta numerelor in viata noastra, de exemplu data de nastere, care reprezinta niste numere ce au o semnificatie aparte.
 
Totusi nu trebuie sa uitam ca numerologia este o stiinta profunda, detaliata, care se bazeaza pe un sistem coordonat de multe elemente si de toate numerele care influenteaza viata noastra, in special numele nostru si data de nastere.

Copyright © 2024 Anticariat Esoteric. Powered by Zen Cart